Jurnal de Everest. Everestul meu!
Sau mai exact, pentru a folosi denumirea oficiala, e vorba de maratonul Tenzing-Hillary, cursa ce se alearga pe 29 mai, exact in ziua in care, acum 56 de ani, cei doi alpinisti (un nepalez si un neo-zeelandez) reuseau sa urce in premiera pe cel mai inalt virf din lume.
Asadar, e maratonul care se desfasoara la cea mai mare altitudine, punctul de start fiind la 5364 m, si care - din cauza lipsei de oxigen, a terenului accidentat etc - este o cursa dificila.
Nu imi doresc decit sa termin cu bine acest nou maraton. Si imi doresc sa ajung acolo nu pentru ca e spectaculos, exotic ori pentru ca ar reprezenta o performanta sportiva in sine. Ci doar pentru ca alergarea - si mai ales alergarea montana - reprezinta pentru mine cea mai buna, simpla si directa cale de auto-descoperire, de cunoastere si acceptare a propriilor limite, fizice si psihice.
Am intrat in linie dreapta cu pregatirile. In acest context, o sa incerc in perioada urmatoare sa vorbesc mai mult despre tot efortul - fizic si logistic - necesar pentru pregatirea acestei curse. Imi doresc ca in acest mod sa promovez ideea de miscare si sa arat ca un om obisnuit, prin antrenament, alimentatie si hidratare corespunzatoare, poate sa isi atinga obiectivul propus.
Sa zicem ca eu mi-am descoperit propriul Everest si ca ma pregatesc sa il ating. Tu ti l-ai descoperit?
Citeste si comenteaza pe alerg.wordpress.com

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”