Claudiu Bujin, atletul roman in varsta de 24 de ani a murit sambata dimineata dupa ce, timp de doi ani, s-a luptat cu o boala crunta: tumoare canceroasa intre inima si plamani. Legitimat la cluburile Farul Constanta si Steaua Bucuresti, Claudiu se afla intr-o clinica din Germania unde urma o serie de tratamente.

"Este o pierdere foarte grea pentru familia sportului constantean, pentru atletismul romanesc. Era un atlet foarte talentat, muncitor si i se prevedea un viitor frumos in sport", a declarat directorul Directiei pentru Sport a judetului Constanta, Elena Francu, pentru Newsin.

Atletul roman urma sa mearga in Turcia, pentru noi tratamente. Claudiu Bujin, fratele Cristinei Bujin, o alta atleta romanca, era campion national si balcanic la saritura in lungime la juniori, dar si la seniori si facea parte din lotul national de atletism al Romaniei.

„Am vorbit cu tatal lui si plangea incontinuu. Claudiu era un copil bun, cu un caracter exceptional si un sportiv extrem de valoros care ar fi putut ajunge foarte sus. Am pierdut un atlet de mare perspectiva si un suflet mare”, a mentionat presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sorin Matei, pentru Prosport.