Montreal: Lucian Bute nu a avut niciun fel de emotii contra columbianului Fulgencio Zuniga, pe care l-a invins in doar 4 reprize: Bute a controlat meciul tot timpul, l-a facut groggy pe Zuniga in repriza a treia, apoi l-a pus la podea (rep. 4) cu un croseu la ficat. Columbianul s-a ridicat, insa nu a rezistat prea mult: Bute l-a acoperit cu lovituri, iar arbitrul a trebuit sa opreasca meciul.

Bute a reusit sa obtina un o victorie de moral dupa precedentul meci, cu mexicanul Librado Andrade, cand a castigat "in genunchi". Succesul convingator in fata lui Zuniga intareste moralul pugilistului roman care va trebui sa isi puna in joc centura la 19 iunie. Adversarul inca nu a fost stabilit.

"Va multumesc tuturor ca m-ati sustinut si ma bucur pentru aceasta victorie, pentru ca am demonstrat ca merit sa fiu campion mondial" - Lucian Bute.

"Ma asteptam la o asemenea victorie, pentru ca l-am vazut pe Zuniga acum cateva luni, cand a fost sparring partner pentru Lucian. O victorie clara" - Adrian Diaconu (campion mondial semigrea, versiunea WBC.

Filmul meciului

Repriza 1

Putine lovituri, primul rund este unul de tatonare. In ultimele 30 de secunde, Bute gaseste doua crosee prin care castiga centrul ringului si respectul adversarului.

Repriza 2

Fara emotii pentru Lucian - romanul il tine departe pe Zuniga, cu ajutorul unei alonje superioare. Si loviturile lui Bute sunt mai clare. Columbianul incearca sa se apropie, insa nu reuseste.

Runda 3

Un upercut de stanga il inmoaie pe Zuniga. Pentru cateva secunde, columbianul a inotat prin ring. Bute nu risca un KO, domina oricum clar intalnirea.

Runda 4

Bute il expediaza la podea pe Zuniga cu un croseu la ficat. Columbianul se ridica si incearca sa fuga de Bute, insa romanul nu mai are rabdare. Il prinde il coltul ringului, arunca o ploaie de lovituri, iar arbitrul intelege: opreste meciul inainte de limita! Bute ramane campion mondial!