Sportivul roman, Ioan Vieru a obtinut, sambata, medalia de bronz la proba de 400 metri plat din cadrul Campionatelor Europene de atletism in sala de la Torino, Italia. Vieru a adus Romaniei a doua medalie din aceasta competitie, dupa ce Anca Heltne a terminat pe locul trei proba de aruncarea greutatii.

Citeste si: Anca Heltne medaliata cu bronz la CE din Torino

"Stiam ca daca nu plec tare de la inceput nu am sanse. Am vorbit toti de la inceput sa fim fair play, sa nu ne impiedicam si asa a fost. Sunt cel mai fericit om, asta mi-am propus, asta am realizat. Am 30 de ani si cred ca este o mare performanta sa obtii o medalie la aceasta varsta. Sper ca toata lumea sa fie multumita de mine, si din atletism, si din lumea sportului", a declarat sportivul roman pentru ProSport.

Atletul roman a obtinut un timp de 46, 54 secunde, inregistrand cea mai buna performanta din acest sezon. La Campionatele Balcanice de atletism in sala, Vieru a obtinut medalia de aur, fiind cronometrat cu 46,70 secunde.

Medalia de aur a fost obtinuta de suedezul Johan Wissman (45,89 secunde), urmat de Claudio Licciardello (Italia) - 46,32 secunde.