Sponsorul principal al Jocurilor Olimpice de iarna din 2014 va fi, cel mai probabil, compania Rosneft, care a propus peste 160 milioane de dolari, anunta cotidianul Vedomosti. Potrivit unor surse din interiorul grupului energetic, acordul de parteneriat cu reprezentantii comitetului de organizare Soci-2014 va fi semnat in cursul zilei de marti.

Rosneft, una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia, este detinuta in proportie de 75,2% de societatea de stat Rosneftegaz. Capitalizarea companiei este estimata la 34,2 miliarde dolari. Pe primele noua luni din 2008, grupul a realizat castiguri de 58,2 miliarde dolari si un profit net de 10,34 miliarde.

Statutul de sponsor oficial ofera o serie de avantaje privind aprovizionarea cu material carburant a lucrarilor de constructii, prioritate in distribuirea de terenuri pentru constructia unor benzinarii in regiunea Krasnodar etc.

Alaturi de Rosneft, pentru statutul de sponsor “petrolier” au mai candidat Lukoil si TNK-BP. Rosneft este al treilea sponsor major al Soci-2014, dupa Rostelekom si Megafon, care s-au angajat sa achite in decurs de opt ani 130 milioane dolari.