Ghinioanele se tin scai de Lance Armstrong. Ciclistul participa la Turul Californiei si norocul nu e de partea sa deloc: a concurat duminica pe o ploaie torentiala, a facut pana si i-a fost furata bicicleta unicat in lume.

De sapte ori castigator al Turului Frantei, Armstrong concureaza in Turul Amgen al Californiei, in incercarea de a reveni la forma avuta inainte de retragerea din 2005. Armstrong a anuntat pe contul sau de Twitter ca bicicleta i-a fost furata si a postat o fotografie cu ea. "Este o bicicleta unicat in lume si e foarte greu de vandut. Se ofera recompensa", a scris el.

Bicicleta furata nu era folosita de Armstrong in cursele zilnice, ci in anumite curse in care ciclistii concureaza individual pentru a obtine cel mai bun timp. Hotii au furat patru biciclete din camionul echipei Astana, care era parcat in spatele unui hotel din Sacramento. Celelalte trei biciclete apartineau lui Janez Brajkovic, Steve Morabito si Yaroslav Popovych.

Armstrong nu va avea nevoie de bicicleta de time-trial pana vineri, la Solvang. Aceasta cursa este cruciala pentru sperantele echipei Astana de a lua titlul.

Dupa cursa de duminica, Armstrong se afla pe locul 5 la general.Turul Californiei se va incheia in 22 februarie. Aceasta este a doua cursa importanta in care Armstrong participa de la anuntarea intoarcerii in competitii. Luna trecuta a concurat in Turul Down Under din Australia si a terminat pe locul 29.