A castigat medalia de aur la Olimpiada de la Beijing, dar nu vrea sa se opreasca aici. Maratonista Constantina Dita Tomescu a implinit vineri 39 de ani si si-a sarbatorit ziua de nastere prin munca: "Am alergat 35 de kilometri de ziua mea, deci e clar... munca e inca pe primul plan'', a declarat sportiva romanca.

''Secretul ramane munca, fara de care nu poti realiza nimic si mai cu seama intr-un sport ciclic cum este atletismul. De asemenea, Vali Tomescu, antrenorul meu, caruia ii datorez o buna parte din succesul meu, pune mare accent pe monitorizarea analizelor medicale si nu prea a gresit in estimarile lui. Incercam sa lucram cu maxim de profesionalism'', a declarat sportiva intr-un comunicat al firmei de management sportiv Sport Expert, citat de sport365.ro.

Constantina Dita Tomescu are planuri mari pentru noul an. ''Sportiv vorbind, in urmatorul an vom avea o atitudine de step by step, pentru ca organismul meu se reface totusi mult mai greu, insa nu o sa-mi fie teama sa concurez cu elita mondiala, din care acum ma bucur sa fac parte. Extra-sportiv, vrem impreuna cu Vali si cu firma care se ocupa de activitatea noastra in Romania sa organizam un concurs de alergare pe sosea in Bucuresti, sa scoatem o carte si multe altele. Va fi un an foarte plin''.

Pusa va reveni in Romania pentru a participa la decernarea Premiului National pentru Sport. "Va trebui sa fac o scurta calatorie in Romania pentru ceremonia de premiere a sportivilor, care va avea loc pe 31 ianuarie. Ministerul Sporturilor si Comitetului Sportiv va premia Atletul anului", a declarat sportiva pentru site-ul oficial al Asociatiei Internationale a Federatiilor de Atletism.