Lupta dintre Ricky Hatton si Manny Pacquiao, programata pe 2 mai 2009, la Las Vegas, s-a anulat deoarece filipinezul nu a vrut sa imparta profitul in mod egal cu Hatton. Managerul Rex Salud a declarat pentru o publicatie din Filipine ca lupta nu va avea loc, decat daca "cifrele se maresc in favoarea lui Pacquiao".

Richard Schaefer, directorul executiv de la Golden Boy Promotions a declarat pentru ESPN ca lupta s-a anulat deoarece nici unul dintre cei doi boxeuri nu a semnat intelegerea, care a expirat miercuri. "Lupta s-a anulat. Luam in calcul alte optiuni acum. Asta este. Hatton m-a sunat si m-a intrebat daca Pacquiao a semnat si i-am spus ca nu".

Bob Arum, cel care il promoveaza pe filipinez, a spus ca Pacquiao a vrut mai multi bani si o parte mai mare din profiturile show-ului de la Las Vegas. "Manny a hotarat sa nu semneze. Nu a fost multumit de termenii contractului", a declarat Arum, citat de Eurosport.

Potrivit publicatiei Philippine Daily Inquirer, Manny Pacquiao a vrut 60% din venituri, pe cand Hatton a declarat ca nu s-a respectat acordul verbal ca profitul sa fie impartit in mod egal. Cei doi luptatori urmau sa plece saptamana viitoare intr-un turneu de promovare a show-ului din mai.

Britanicul trebuie sa-si caute acum un alt partener cu care sa lupte pe 2 mai. Hatton spera sa poata lupta cu Oscar de la Hoya sau cu cel care l-a facut K.O. in ultimul lor meci, Floyd Mayweather. Americanul nu a mai luptat, insa, de 13 luni si a declarat ca s-a retras din lumea boxului.