Echipa de crichet a Angliei a acceptat, duminica, sa sustina si ultimele doua meciuri-test ale Turneului din India. Datorita atacurilor de luna trecuta din Mumbay (Bombay), soarta ultimelor meciuri impotriva selectionatei Indiei era incerta. Organizatorii Turneului au angajat 3.000 de politisti si trupe de comando pentru a asigura paza la meciurile de crichet dintre India si Anglia, saptamana aceasta, la Chennai.

Garzi inarmate au patrulat in jurul Stadionului Chidambaram, din Chennai, in timp ce echipa Indiei se antrena. "Politia a preluat controlul asupra intregului stadion. De obicei, pazeau doar portile pe care intrau spectatorii. Acum este un adevarat show cu politisti", a declarat purtatorul de cuvant al organizatorilor Turneului.

Din motive de securitate, locatiile intalnirilor dintre cele doua echipe s-au schimbat. Primul meci-test va incepe marti, 9 decembrie, la Chennai, in loc de Ahmedabad, iar al doilea meci-test nu va mai avea loc la Mumbai, ci la Mohali, intre 19-23 decembrie.

Hotelurile in care urmeaza sa fie cazate cele doua echipe au fost si ele intesate de politisti deoarece in unul din cele doua hoteluri care au fost bombardate, in urma cu o luna, de catre militanti trebuiau sa fie cazate echipele de crichet.

Iubitorii de crichet din India sunt bucurosi ca englezii au acceptat sa joace si ultimele doua teste. Nu sunt speriati de alte posibile atacuri, ci vor doar sa vada un spectacol adevarat de crichet. "Ce-a fost, a fost. Viata merge inainte, crichet-ul trebuie sa continue".

Inaintea celor doua meciuri-test, indienii conduc cu 5-0.