Talentul si eforturile Alinei Dumitru si ale lui Florin Bercean au fost rasplatite de Uniunea Europeana de Judo. Cei doi au primit titlul de judoka, respectiv antrenorul la feminin al anului 2008.

"Sincer, eu m-am blocat la aflarea vestii. Chiar daca premierile s-au facut saptamana trecuta, la Congresul EJU de la Atena, s-a tinut totul secret si eu doar vineri am primit distinctia, la cursul de perfectionare de la Oradea. A fost o mare supriza si ma simt onorat. Vreau sa-i multumesc in primul rand presedintelui EJU, Marius Vizer, care a fost alaturi de noi tot timpul. Alina Dumitru a meritat si ea cu varf si indesat titlul de cea mai buna judoka a Europei in acest an, pentru ca nu e vorba doar de medalia de aur de la Beijing, ci de multe alte rezultate importante din ultima perioada", a declarat antrenorul Bercean pentru Mediafax, citat de sport.ro.

Alina Dumitru a adus anul acesta prima medalie de aur pentru Romania la Olimpiada de la Beijing. In urma rezultatelor bune pe care le-a obtinut anul acesta, judoka a fost numita Cetatean de Onoare al Municipiului Ploiesti si a primit premiul de Cel mai bun sportiv al anului 2008, la Gala Fanatik.