Romania va gazdui, in 2013, Festivalul Olimpic al Tineretului European (F.O.T.E.), editia de iarna. Adunarea Generala a Comitetelor Olimpice Europene, care s-a intrunit la Istanbul la sfarsitul saptamanii trecute, a hotarat sa acorde dreptul de a organiza competitia oraselor de pe Valea Prahovei.

Delegatia Romaniei a fost alcatuita din presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, primarii oraselor organizatoare, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu si fosta campioana olimpica, Gabriela Szabo.

Festivalul Olimpic al Tineretului European este organizat de Asociatia Comitetelor Olimpice Europene, sub patronajul Comitetului International Olimpic. La aceasta competitie multisport pot participa tineri cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani.

Romania a participat la acest festival inca de la prima editie, in 1993. Anul trecut, tara noastra a fost reprezentata la aceasta competitie de 19 sportivi romani, care au participat la patru discipline: biatlon, schi alpin, schi fond si snowboard.