Organizatorii Turului Frantei au decis care va fi orasul din care se va da startul competitiei in 2010. Cele doua orase candidate, ambele olandeze, au fost Rotterdam si Utrecht. "Fiecare dintre ele a avut destule avantaje pentru a primi Marele Start si dosarele de candidatura au fost de o excelenta calitate", a declarat ASO, organizatoarea competitiei. In cele din urma balanta a inclinat catre Rotterdam.

Traditia in mersul pe bicicleta prin oras si pozitia geografica au fost principalele motive care au facut din Rotterdam orasul din care se va da startul Turului Frantei in 3 iulie 2010: "Am ales Rotterdam din doua motive esentiale: in primul rand pentru ca arata un fel de continuitate in utilizarea imaginii Turului in inima metropolei prin promovarea bicicletei ca mijloc de transport prin oras si in al doilea rand pentru ca pozitia sa geografica se inscrie perfect in traseul pe care ni l-am imaginat pentru 2010".

"Speram ca municipalitatea din Utrecht, care si-a demonstrat entuziasmul si pasiunea, va fi candidata pentru turul urmator", au spus organizatorii.

Dupa Londra, in 2007, si Monaco, in 2009, Rotterdam va fi locul celui de-al treilea Mare Start din strainatate, in patru ani.

Urmatoarea editie a Turului Frantei va debuta in 4 iulie, la Monaco.