Actualul presedinte al COSR (Comitetul Olimpic Sportiv Roman), Octavian Morariu a ramas singurul candidat la sefia COSR dupa ce Octavian Bellu a ales sa renunte la candidatura pentru acest post. Presedintele ANS a decis, in schimb, sa sustina programele incepute de Morariu si a facut apel la fostii campioni olimpici si mondiali sa se implice mai mult in COSR.

"Primul motiv pentru care nu mi-am depus candidatura la COSR ar fi faptul ca trebuie sa-l sprijinim pe domnul Morariu, care marseaza pe aceasta idee de a ajunge in CIO. Este un punct castigat pentru Romania daca reusim sa ducem un om intr-un for atat de important. Al doilea motiv ar fi ca proiectele pe care le-a inceput domnul Tiriac si le-a preluat domnul Morariu, acum patru ani, vor trebui finalizate, pe ideea continuitatii", a explicat presedintele ANS.

Bellu a subliniat faptul ca atat ANS cat si COSR trebuie sa adopte o strategie comuna gandita in favoarea sportului romanesc. "Nu mai trebuie sa facem ierarhii, sa ne certam cine este mai sus sau cine este mai jos, trebuie ca fiecare din aceasta strategie generala sa-si ia atributiile in zona lui de competenta si sa rezolve programe proprii, dar in colaborare cu ceilalti, pentru ca daca fiecare lucreaza inchis in birou, numai in zona lui de competenta si fara comunicare, vom merge ca niste alergatori pe culoarul lor, dar care nu se intâlnesc niciodata", a adaugat Octavian Bellu.