Romanul Lucian Bute isi pune in joc centura de campion mondial IBF, la categoria supermijlocie, in fata challenger-ului mexican Librado Andrade, vineri, 24 octombrie, la Bell Centre din Montreal.

''Am facut peste 160 de reprize de sparring pentru acest meci. Ma simt bine antrenat si sunt pregatit pentru o lupta dificila si o seara lunga. Sunt sigur ca dupa meci, eu voi fi cel care va detine titlul de campion mondial. Simt un pic de presiune, pentru ca e un meci de titlu mondial si pentru ca este o mare sansa de a fi vazut in SUA. Vrea sa boxez in stilul meu, sa fac un meci spectaculos'', a precizat Lucian Bute, cel care isi apara pentru a doua oara titlul mondial in 2008.

Andrade are 27 de victorii in intreaga cariera, 21 prin KO, si o singura infrangere, in fata danezului Mikkel Kessler.

"Am castigat un meci eliminatoriu pentru a obtine sansa unei lupte pentru titlu. Este lupta la care visam, sa devin campion mondial'', a precizat mexicanul inainte de partida cu Bute.

Vineri seara, la Bell Centre din Montreal, in fata a aproximativ 15.000 de spectatori, romanul Lucian Bute incearca sa isi apere centura mondiala in fata mexicanului Librado Andrade.

Bute a devenit campion IBF in data de 19 octombrie 2007, dupa ce l-a invins prin KO tehnic, in repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio.