Bucurestiul intra in randul lumii prin organizarea Maratonului International Bucuresti. "Este pentru prima data cand vom organiza un maraton in Bucuresti. In acest moment suntem singura capitala europeana care nu are o asemenea competitie", a declarat presedintele asociatiei organizatoare, campioana olimpica la canotaj, Valeria Racila van Groningen. Startul competitiei va fi dat de primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, pe data de 12 octombrie, la ora 9, in Piata Constitutiei.

"Este pentru prima data cand vom organiza un maraton in Bucuresti. In acest moment suntem singura capitala europeana care nu are o asemenea competitie. Dar, din 12 octombrie 2008 acest fapt se va schimba. Am convingerea ca bucurestenii sunt adeptii unui mod de viata sanatos, iar alergand nu doar te mentii in forma, ci si lasi in urma toate gandurile rele, toata oboseala mentala acumulatata in timpul zilei si devii mult mai stapan pe tine" a declarat campioana olimpica, Valeria Racila van Groningen.

Competitia cuprinde 5 categorii de curse: maraton, semi-maraton, Cursa Populara, Cursa Copiilor si Cursa de Corporate. Traseul pentru maraton este urmatorul: Palatul Parlamentului - Piata Alba Iulia - Piata Unirii - Universitate - Piata Romana - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Dambovitei - Opera Romana - Pod Cotroceni - Piata Unirii - Intoarcere la Palatul Parlamentului.

Doritorii se mai pot inscrie in competitie pana pe data de 11 octombrie. Detalii despre modalitatile de inscriere gasiti pe site-ul oficial al competitiei.