Zvonul s-a adeverit si a devenit certitudine, Lance Armstrong revine in ciclismul profesionist la 37 de ani si vrea sa castige Turul Frantei dupa o pauza de patru ani. Christian Prudhomme, directorul competitiei care se desfasoara pe teritoriul Frantei, nu este insa prea incantat de revenirea texanului, "daca se va supune regulilor referitoare la dopaj si antidopaj, atunci vom accepta participarea sa", declara oficialul.

Americanul si-a anuntat revenirea in circuitul profesionist, marti, prin intermediul unui comunicat de presa. Parasise ciclismul pe 24 iulie 2005, dupa ce a triumfat pentru a saptea oara consecutiv in Marea Bucla.

Cu toate ca se intoarce campionul absolut, organizatorii Turului Frantei nu se declara prea fericiti de aceasta revenire, avertizandu-l pe sportiv ca trebuie sa se supuna unor reguli stricte in legatura cu dopajul. Intrebarea este cand nu a respectat Lance aceste reguli, pe durata participarilor sale in competitia franceza?

"Daca atat viitoarea sa echipa, care nu este deocamdata cunoscuta, cat si Armstrong insusi se vor supune regulilor, in special celor referitoare la dopaj si antidopaj, a caror perceptie a evoluat in ultimii ani, vom accepta participarea sa", a precizat, Christian Prudhomme, directorul Turului Frantei.

Oficialul este sceptic in legatura cu posibilitatea ca Lance sa mai castige Marea Bucla, acesta concluzionand: "Sunt foarte puţini sportivi care au reusit sa revina, asa cum a fost cazul baschetbalistului Michael Jordan. Este o adevarata provocare pentru Armstrong sa revina, dupa trei ani de pauza, chiar daca s-a clasat pe locul al doilea intr-o cursa de mountain bike".