Alergare, orientare montana, mers pe bicicleta, tiroliana, construit de pluta si mers cu pluta. Aventura, intr-un cuvint. Timp de trei zile, un reporter Hotnews.ro va participa la cel mai important concurs de aventura gen eco-challenge din Romania, Carpathian Adventure 2008.

In perioada 6-10 august 2008, in masivele Piatra Craiului, Iezer, Fagaras, se va desfasura cea de-a opta editie a concursului Carpathian Adventure. Tabara de baza va fi la Plaiul Foii.

Carpathian Adventure reprezinta o competitie de aventura de echipa, mixta in general, in care competitorii practica mai multe sporturi precum orientare montana, mers pe munte, mountain bike, speologie, tiroliana, rapel, canyoning, construit de pluta si mers cu pluta..

Un reporter Hotnews.ro, Cornelia David, va participa pentru al treilea an consecutiv la aceasta competitie, de data aceasta in cadrul echipei Vertical. Inedit este faptul ca echipa este formata din trei fete (alaturi de Cornelia participa Suzana Dan si Corina Fodor) si doar un baiat (Andrei Corin Zinz).

"Va fi o provocare extraordinara, suntem prima echipa cu trei fete in componenta. Atmosfera creata in jurul concursurilor de acest gen este deosebita. Datorita surprizelor traseului, inveti sa te adaptezi, iti descoperi limite pe care nu le banuiai, de aceea echipa este cea mai importanta. Faci lucruri pe care in mod normal nu le-ai face, mergi ore in sir, apoi te urci pe bicicleta, fie ca e frig sau foarte cald, mai faci o tiroliana, un rapel, trebuie sa improvizezi o pluta din te miri ce si sa si mergi cu ea", spune Cornelia David.

Carpathian Adventureeste primul concurs de aventura gen eco-challenge aparut in Romania, prima sa editie avind loc in 2001, in Muntii Hasmas. Anul acesta vor participa 41 de echipe din Romania, Ungaria si Slovacia, fiind organizate doua curse, pentru amatori si respectiv avansati.

Concursul se tine exclusiv in Romania, in fiecare an intr-o noua locatie, alt masiv, traseul fiind dezvaluit doar in ziua sedintei tehnice. Editiile anterioare au fost in masivele Gurghiu, Harghita, Parang, Bucegi, Retezat, respectiv Apuseni.