China va cenzura internetul folosit de mass-media pe durata Jocurilor Olimpice din 8-24 august de la Beijing, a anuntat miercuri un responsabil al comitetului chinez de organizare, revenind asupra unei promisiuni de a lasa libertate totala mass-media in timpul competitiei, transmite AFP.

"In timpul Jocurilor Olimpice, noi vom furniza un acces la internet suficient pentru jurnalisti", a declarat Sun Weide, purtator de cuvant al comitetului de organizare a JO. Dar el a confirmat ca jurnalistii nu vor avea acces la pagini sau site-uri continand informatii asupra miscarii spirituale Falungong, care este interzisa in China.

De asemenea, si alte site-uri nu vor fi accesibile presei, a adaugat acesta, fara sa precizeze care anume.

Jurnalistii care se afla deja la centrul de presa creat pentru Olimpiada de la Beijing s-au plans ieri ca nu au avut acces la site-uri precum cele ale Amnesty International, BBC, Deutsche Welle si publicatiilor Apple Daily si Liberty Times.

Organizatorii promisesera, la presiunea Comitetului Olimpic International sa permita accesul complet al jurnalistilor la internet pe durata Jocurilor Olimpice la Beijing.