Ciclistul spaniol Moises Duenas a fost depistat pozitiv cu EPO la un control antidoping efectuat in etapa a patra din Turul Frantei. Ibericul a fost imediat retras din concurs de catre echipa sa, Barloworld, si a fost arestat de catre Jandarmeria din Tarbes.

Miercuri dimineata, inainte de etapa a 11-a din Le Tour, jandarmeria s-a deplasat la un hotel din Tarbes, unde a fost cazata echipa Barloworld, si a perchezitionat timp de o ora camerele in care au stat membrii echipei britanice.

Moises Duenas Nevado, care evolueaza pentru Barloworld din 2006, va fi retinut pentru interogari timp de 24 de ore. El ocupa locul 19 in clasamentul rutierilor dupa 10 etape.

Este al doilea caz de dopaj din Turul Frantei 2008, dupa un alt spaniol, Manuel Beltran.

Presedintele Uniunii Internationale Cicliste, Pat McQuaid, a declarat: "Este interesant ca este vorba tot de un ciclist spaniol. Spania intelege mai greu mesajele."

Etapa a 11-a, disputata intre Lannemezan si Foix, a fost castigata de norvegianul Kurt Asle Arvesen de la Team CSC. Australianul Cadel Evans de la Silence Lotto a pastrat tricoul galben.