Germanul Jan Ullrich, castigator al Turului Frantei in anul 1997, critica situatia in care se gaseste in acest moment cea mai asteptata competitie ciclista din lume, fiind de parere ca desele scandaluri de dopaj au afectat din plin imaginea unei competitii etalon.

"Nu mai putem sa spune ca Turul Frantei este cea mai importanta competitie din lume din moment ce unii dintre cei mai buni nu participa (face referire la Andreas Kloden si Alberto Contador, ultimul castigator al Marii Bucle, ale caror echipe sunt implicate in scandaluri de dopaj si care nu vor participa la editia din acest an). Pentru mine, o victorie in actualul tur nu mai are aceeasi semnificatie ca acum cativa ani. Etapele in care ma luptam cu Lance Armstrong au apus de mult timp si odata cu ele si o parte din frumusetea acestei competitii", a precizat germanul.

In varsta de 34 de ani, Jan Ullrich a terminat Turul Frantei de cinci ori pe pozitia secunda, in anii 1996, 1998, 2000, 2001, 2003, fiind una dintre figurile importante ale acestei competitii.

Editia 2008 a Marii Bucle se va desfasura intre 5 si 27 iulie, urmand sa contina 21 de etape.