Camelia Potec a castigat proba de 400 de metri liber din cadrul campionatelor internationale de inot ale Frantei, furnizand unul dintre cele mai surprinzatoare rezultate ale anului: Potec a depasit-o pe Laure Manaudou, campioana mondiala si olimpica, neinvinsa de 4 ani in aceasta proba!

Dupa cursa, Manaudou (considerata cea mai mare inotatoare a Frantei) a ramas cu privirea fixata undeva in gol, iar cand a urcat in tribuna, langa cei care se ocupa de pregatirea ei, a inceput sa planga.

Episodul are o istorie veche de un an si jumatate - atunci Manadou a renuntat sa se mai antreneze cu Phillippe Lucas si a plecat in Italia, pentru a fi alaturi de inotatorul de care se indragostise.

Lucas, recunoscut pentru metodele spartane de antrenament, a preluat-o imediat pe Camelia Potec si i-a stabilit un program special pana la Jocurile Olimpice de la Beijing. Iar luni seara, in bazinul de la Dunkerque, s-a consumat primul episod al unei mari rivalitati - Laure Manaudou a pierdut in fata lui Potec, sportiva pregatita acum de fostul ei antrenor.

Conform cotidianului LEquipe si a agentiilor internationale de presa, Camelia Potec a avut un parcurs uimitor pe ultima suta de metri, cand si-a depasit net adversarele.

Urmatoarea intalnire Potec - Manaudou se va produce la Beijing, in luna august.

Rezultat 400 metri liber:

1. Potec (Romania)

2. Coralie Balmy (Franta)

3. Laure Manaudou (Franta)