Flacara Olimpica a fost stinsa de patru ori la Paris. Prima oara, la 13:45, organizatorii au luat aceasta masura radicala din cauza manifestatiilor pro-Tibet. Au introdus torta intr-un autobuz al fortelor de ordine si au asteptat ca spiritele sa se calmeze. Dupa aproximativ o jumatate de ora, Flacara Olimpica a fost reaprinsa. Stafeta a fost reluata, pentru putin timp insa, organizatorii fiind nevoiti sa o stinga de alte trei ori. Presa internationala sustine ca esecul organizatorilor este de proportii, evenimentele intamplate fiind fara precedent.

UPDATE: Trei militanti ai organizatiei Reporteri fara frontiere s-au legat cu lanturi de Turnul Eiffel arborand un steag de culoare neagra.

Incidentele din centrul Parisului au inceput in cursul diminetii cand a existat o altercatie intre manifestantii pro-Tibet si un chinez care arbora steagul Chinei. Acestia au vrut sa ii ia steagul, insa politistii au intervenit in forta. Politia a facut patru arestari si nu-i lasa pe protestatari sa poarte tricouri pro-Tibet.

Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic, a spus ca "sunt foarte ingrijorat fata de ce se intampla in Tibet. Flacara Olimpica a devenit o tinta. Trebuie aplicate solutii pasnice si rapide in Tibet."

Manifestantii pro-Tibet au recurs la orice mijloace pentru a stringe Flacara Olimpica in timp ce era purtata prin centrul Londrei. Sportivii erau flancati de cordoane de politie insa si-asa protestatarii au fost la un pas sa isi atinga scopul. Unul dintre ei a recurs la o masura extrema si a incercat cu un extinctor sa stinga flacara.

UPDATE

In aceasta seara, Scotland Yard a precizat ca s-au efectuat nu mai putin de 15 arestari de ultima ora in randul celor care au demonstrat pro Tibet.

Politia a facut alte 36 de arestari, iar Flacara Olimpica a fost purtata prin Londra de Paula Radcliffe, Steven Redgrave, Kelly Holmes si Theo Walcott.