HC Zalău a anunțat chiar miercuri că nu se va prezenta la meciul cu HC Dunărea Brăila din sferturile Cupei României la handbal feminin, iar formația gazdă a reacționat pe rețelele de socializare.

Minge de handbal - Molten X5000Foto: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

HC Zalău, acuzată de lipsa de fairplay după ce nu s-a prezentat la meciul cu HC Dunărea Brăila

Conform regulamentului, neprezentarea se sancţionează financiar și cu pierderea meciului la masa verde, scor 0-10.

„Cu părere de rău vă anunţăm că meciul de astăzi contând pentru Turul 3 – Cupa României nu se va disputa din cauza neprezentării echipei adverse. În această dimineaţă am primit informare din partea clubului HC Zalău invocând motive 'obiective' că nu se va prezenta la meci.

Având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, clubul de handbal Dunărea Brăila precizează că a irosit fonduri, deoarece a întreprins toate activităţile precursoare evenimentului.

Ne vom adresa comisiilor de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Handbal pentru a dispune în sarcina clubului neprezentat a tuturor cheltuielilor pe care le-am întreprins pentru un meci care în final nu se va disputa.

Sperăm că această atitudine a clubului din Zalău este doar o alegere nefericită de moment şi nu regula după care îşi prioritizează propria activitate şi propriile obiective.

Fairplay-ul implică respect pentru regulile competiţiei şi, mai cu seamă pentru adversari, arbitri, spectatori şi culorile echipei, spiritul de echipă, de solidaritate, cultivă comportamentul sportivului de acceptare în demnitate a înfrângerii, de modestie în cazul victoriei” - HC Dunărea Brăila.

Cupa României, sferturi de finală

CSM București - CSM Slatina 34-23

HC Dunărea Brăila - HC Zalău 10-0 (masa verde)

CSM Târgu Jiu - Gloria Bistrița / 19 martie

Gloria Buzău - Rapid București / 27 martie.

Turneul Final Four va avea loc în 20-21 aprilie.