​Legendara Mikaela Shiffrin a revenit în forță după accidentarea de la finalul lunii ianuarie, câștigând proba de slalom special la Are (Suedia) în cadrul Cupei Mondiale.

​Mikaela ShiffrinFoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

>> FOTO Schi alpin: Mikaella Shiffrin, prima reacție după accidentarea din Italia

Mikaela Shiffrin s-a impus la slalom special și a câștigat micul Glob de Cristal

Shiffrin şi-a adjudecat al optulea trofeu al disciplinei sale favorite după ce a câştigat şase din cele nouă probe de slalom la care a luat parte în această iarnă.

Sportiva a fost cronometrată după două manşe cu timpul de 1 min. 42 sec. 95/100, fiind urmată la 1 sec. 24/100 de croata Zrinka Ljutic şi la 1 sec. 34/100 de elveţianca Michelle Gisin.

Cursa de slalom de la Are a fost ultima înaintea finalelor Cupei Mondiale de la Saalbach (Austria). Cu 730 de puncte în clasamentul Cupei Mondiale de specialitate, Shiffrin are un avans de peste 200 pct în faţa rivalelor sale şi nu mai poate fi ajunsă indiferent de rezultatul din Austria.

În clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin, cvintupla laureată rămâne matematic în cursa pentru marele Glob de Cristal, cu 345 pct mai puţin (1309 pct în total) faţă de liderul elveţian Lara Gut-Berhrami (1654 pct), în timp ce pe doi se află italianca Federica Brignone (1372 pct), învingătoare în slalomul uriaş de sâmbătă din staţiunea suedeză, anunță Agerpres.

Însă Shiffrin a anunţat vineri că renunţă la probele de viteză (coborâre şi super-uriaş) ale finalelor şi deci nu o va putea ajunge pe elveţiancă în ierarhia generală.

Cupa Mondială de schi alpin se continuă pe 16 martie la Saalbach (Austria).

>> VIDEO Schi alpin: Legendara Mikaela Shiffrin, preluată cu elicopterul după o căzătură dură