Naționala de baschet masculin a României a suferit un eșec în primul meci al precalificărilor pentru Campionatul Mondial din 2027, fiind învinsă în prelungiri de Luxemburg, scor 76-72.

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

România - Luxemburg 72-76

La meciul de debut al selecţionerului Mihai Silvășan, România a pierdut surprinzător duelul cu Luxemburg, într-un meci ce a avut loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În control deplin al partidei, tricolorii aveau un avantaj de 23 de puncte cu mai puțin de 9 minute înainte de final, însă oaspeții au întors incredibil soarta disputei și chiar au fost aproape să câștige jocul în timpul regulamentar.

România a reușit să trimită meciul în prelungiri, însă băieții pregătiți de Mihai Silvășan au căzut psihic și au pierdut jocul.

Emanuel Căţe, cu 25 de puncte şi 8 recuperări, a fost cel mai bun jucător al echipei României.

În campania precalificărilor europene joacă 10 echipe naţionale, între care şi România. În celelalte două grupe evoluează Elveţia, Kosovo, Irlanda, Azerbaidjan (A), respectiv Austria, Armenia, Albania (C).

Din grupa B mai face parte Norvegia.

Programul în continuare al tricolorilor este: Norvegia – România (21 noiembrie), Luxemburg – România (24 noiembrie), România – Norvegia (23 februarie 2025).

De știut:

  • Prima clasată în fiecare din cele trei grupe, precum şi o echipă de pe locul 2 se vor califica în faza a 2-a a precalificărilor, în care se vor alătura celor opt formaţii eliminate în calificările EuroBasket 2025.
  • Cupa Mondială din 2027 va avea loc în Qatar.