Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a explicat, într-un răspuns exclusiv trimis Gazetei Sporturilor, în ce au constat sancțiunile aplicate lanțului de săli de sport World Class și care sunt motivele din spatele penalizărilor.

Sport la salăFoto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Pe 14 februarie, ANPC a efectuat o „amplă acțiune de control” la 19 săli de fitness din București. În urma acțiunii ANPC, 7 dintre acestea au fost închise temporar, ca urmare a neregulilor sesizate de organul de control.

Gazeta Sporturilor a solicitat ANPC un punct de vedere cu privire la acțiunea desfășurată în locațiile World Class. Instituția a explicat atât în ce au constat sancțiunile aplicate, cât și care au fost neregulile sesizate de comisarii ANPC.

În continuare, redăm răspunsul ANPC:

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în data de 14.02.2024, o amplă acțiune de control la 19 puncte de lucru aparținând operatorului economic World Class România SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat, până în acest moment, următoarele sancțiuni:

- amenzi contravenționale în valoare de 116.500 lei; (n.r. - echivalentul a 23.400 de euro)

- 1 avertisment;

- oprirea temporară de la comercializare a unor suplimente alimentare și produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 lei;

- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 7 locații;

- propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru 3 dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, Str Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2, și Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

Sursa foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Citește articolul integral pe Gsp.ro