Naționala de polo masculin a României a obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, ca urmare a retragerii Africii de Sud.

Echipa nationala de polo a RomanieiFoto: Bozo Radic / imago sportfotodienst / Profimedia

România va înlocui Africa de Sud la Jocurile Olimpice de la Paris

Naționala de polo masculin a României a primit o veste extraordinară după ce a încheiat pe locul 10 la Campionatul Mondial de la Doha.

Tricolorii vor merge la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Africa de Sud s-a retras oficial din competiție.

Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite, Spania, Australia, Serbia, Croaţia, Muntenegru, Italia şi România sunt echipele calificate la Jocurile Olimpice 2024. România a ajuns la JO, datorită faptului că primele 9 echipe de la Mondiale erau deja calificate, iar tricolorii au luat locul Africii de Sud, anunță Fanatik.

„Sunt incredibil de fericit și vreau să-i felicit pe băieți și întregul staff tehnic pentru extraordinara performanță.” - a declarat Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, potrivit sport.ro.

Turnel de polo de la Jocurile Olimpice 2024 se va desfăşura în perioada 27 iulie – 11 august. Vom avea două grupe de câte şase echipe, din care patru se vor califica în faza sferturilor de finală.

Aceasta va fi prima participare a naţionalei de polo a României la Jocurile Olimpice după 12 ani. În 2012, la Londra, preedintele de acum al Federaţiei, Alexandru Matei, era jucător.