​Ronnie O'Sullivan trebuia să joace cu Liam Graham în ultimul tur al calificărilor pentru Welsh Open, dar liderul clasamentului mondial s-a retras cu două zile înaintea meciului.

Ronnie O'SullivanFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ronnie O'Sullivan s-a retras de la Welsh Open pentru că „suferă de trac de scenă”

Septuplu campion mondial, O'Sullivan a explicat că „suferă de trac de scenă” și nu se simte în stare să participe la turneul de la Venue Cymru (Llandudno).

​„Bună dimineața, băieți. Voiam să vă anunț că am decis că nu sunt capabil să joc în Llandundo săptămâna viitoare. Este greu de explicat, dar de câțiva ani sufăr de trac de scenă, cauzat de anxietate.

Nu este ceva ce pot prevesti sau controla, dar încerc să mă controlez cât de bine pot. Îmi cer scuze tuturor celor care au cumpărat bilet, dar nu pot să îmi iau tacul și să apar în momentele în care mă simt așa și cred că asta e cel mai bine pentru mine acum.

Vreau să rămân aproape de acest turneu, așa că o să lucrez alături de Eurosport și sper să ne vedem acolo” - Ronnie O'Sullivan pe X (fostul Twitter).

Ronnie O'Sullivan a câștigat de patru ori competiția din Țara Galilor (2004, 2005, 2014 și 2016). „The Rocket” a mai ajuns de două ori până în finală (2008, 2021).

2024 Welsh Open are loc în perioada 12-18 februarie, la Venue Cymru din Llandudno. Turneul oferă premii totale în valoare de £427.000, iar campionul en-titre este Robert Milkins (2023).