Federaţia Română de Rugby a prezentat, în cursul zilei de joi, într-o conferință de presă, tricourile pe care „Stejarii” le vor folosi în acest an la meciurile naționalei.

Nationala de rugby a RomanieiFoto: Andrew Fosker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Acestea marchează împlinirea a 100 de ani de la câștigarea primei medalii olimpice, la ediția JO din 1924, de la Paris.

Noul echipament are drept element vizual principal numărul 100 compus din cifra 1 şi medalia (faţă-verso) de bronz câştigată în 1924, iar pe spate, în zona numărului se află scrise numele celor ce au făcut parte din echipa care cucerea acea medalie, transmite News.ro.

Naționala de rugby a României, la Euro 2024

România va juca duminică, 4 februarie, contra Poloniei într-un meci contând pentru Campionatul European de Rugby. Partida va începe la ora 19:15, ora României și se va disputa pe „Narodowy Stadion Rugby” din Gdynia.

„Stejarii” fac parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia.

Turneul final european are loc în perioada 3 februarie - 17 martie, iar la competiție participă următoarele naționale: Belgia, Georgia, Germania, Olanda, Polonia, Portugalia, România și Spania.

La ediția din 2023, România a încheiat pe locul 3 (31-24 în finala pentru medaliile de bronz contra Spaniei). „Stejarii” au cedat cu 31-7 împotriva Georgiei în semifinale.

De știut despre Rugby Europe Championship 2024

  • Din Grupa A fac parte Georgia, Spania, Olanda și Germania.
  • Primele două clasate vor juca semifinale încrucişate, iar apoi finale şi jocuri de clasament.
  • Semifinalele vor avea loc pe 2-3 martie 2024, iar finalele pe 17 martie 2024.
  • În sezonul trecut, Georgia a cucerit titlul în al doilea eşalon valoric european, după ce a învins Portugalia în finală, în timp ce România a încheiat pe podium după ce s-a impus în finala mică disputată contra Spaniei.

Acesta va fi al doilea an cu grupe fixe şi se va încheia cu retrogradare (în eşalonul Rugby Europe Trophy) şi promovare la finalul sezonului după un clasament cumulat pe cei doi ani.

>> Explicațiile selecționerului României după evoluția modestă a „Stejarilor” de la CM de rugby

Rezultatele României la CM Rugby 2023: Înfrângeri pe linie pentru „Stejari”

Irlanda-România 82-8

Africa de Sud-România 76-0

Scoția-România 84-0

Tonga – România 45-24