GSP l-a vizitat pe Leonard Doroftei la Montreal, unde fostul campion mondial și-a deschis la jumătatea lunii decembrie o sală de box, într-o hală industrială. Plecat din țară în 2019, „Leonard Dorin” - numele de scenă din boxul profesionist - nu se regăsește la Montreal și vrea să revină în România.

Leonard DorofteiFoto: GSP

„Mi-au zis să aduc o poză cu mine”, râde antrenorul celor trei puști. Acum 22 de ani, câștiga centura WBA la categoria ușoară și o păstra pentru doi ani. Din momentul meciului câștigat cu Raul Balbi în ianuarie 2002, Leonard Doroftei - sau Leonard Dorin cum a fost cunoscut publicului nord-american - a avut aproape tot în Canada, apoi a pierdut cam tot în România.

În 2019, într-o perioadă dificilă a vieții sale, s-a întors peste Ocean pentru a se regăsi. Și-a luat licențe de antrenor, predă lecții de box copiilor de emigranți români și și-a deschis propria sală de box. Precaut, nu-i permite minții sale să ia nicio zi de pauză.

„Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni pe lună (între 3.500 și 4.200 de euro pe lună)”, spune „Moșu”.

Citește mai departe pe GSP.ro