Franța este prima echipă calificată în finala Campionatului European de Handbal masculine, după o victorie entuziasmantă în semifinale cu Suedia, scor 34-30 după prelungiri.

Franta, nationala de handbal masculinFoto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Franța – Suedia 34-30 (27-27), după prelungiri, în semifinalele CE handbal masculin

Deținătoarea titlului european, Suedia, a fost eliminată de Franța în semifinalele CE de handbal masculin, după un meci plin de răsturnări de scor.

Franța început cu încredere prima repriză, a controlat jocul, iar la pauză conducea cu o diferență de șase goluri (17-11), după o prestație excelentă a portarului său, Samir Bellahcen.

În partea secundă Suedia a revenit incredibil și a recuperate diferența de goluri.

Mai mult, suedezii au ajuns să preia conducerea la două goluri diferență cu puțin timp înaintea finalului, care a fost unul incendiar.

Francezii au egalat la ultima fază, dintr-o lovitură liberă finalizată de Prandi cu o execuție fulgerătoare, bară-gol, reușind să trimită meciul în prelungiri.

Suedezii au picat moral și fizic, iar Franța a condus cele două reprize suplimentare de câte cinci minute și a făcut pasul în marea finală la o diferență de patru goluri (34-30).

În ultimul act al CE de handbal masculin, Franța va întâlni câștigătoarea dintre Germania și Danemarca, echipe care se înfruntă de la ora 21:30 în cea de-a doua semifinală.

Francezii au ajuns de trei ori în finală de-a lungul istoriei și au reușit de fiecare dată să cucerească trofeul (2006, 2010, 2014).