Atletul canadian Shawn Barber, campion mondial la săritura cu prăjina în 2015, a murit la doar 29 de ani, la domiciliul său din Texas (SUA), a anunţat agentul său, citat de AFP.

Shawn BarberFoto: Mark Schiefelbein / AP / Profimedia

Shawn Barber a murit la 29 de ani

Barber a cucerit titlul mondial în 2015, la Beijing, după ce a sărit peste ştacheta înălţată la 5,90 m, înainte de a obţine, în acelaşi an, o altă mare coroană internaţională, la Jocurile Panamericane de la Toronto.

Agentul său, Paul Doyle, a anunţat moartea atletului canadian, printr-un mesaj postat pe Instagram, fără să ofere detalii privind circumstanţele decesului.

„Un prieten pe care nu-l voi uita niciodată. Săritorul olimpic canadian Shawn Barber a decedat”, a scris agentul său pe pagina de Instagram a societăţii sale Doyle Management.

Shawn Barber este în continuare deţinătorul recordurilor Canadei la săritura cu prăjina în sală (6,00 m) şi în aer liber (5,93 m).

„Shawn a fost, de asemenea, finalist olimpic la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Ne va lipsi foarte mult”, a adăugat Paul Doyle.

Săritorul cu prăjina, care avea dublă cetăţenie, americană şi canadiană, a surprins întreaga lume atunci când a reuşit să cucerească aurul mondial, în 2015, la doar 21 de ani, devansându-i pe germanul Raphael Holzdeppe şi pe favoritul francez Renaud Lavillenie.

„Nu pot să cred că ai plecat, Shawn. Odihneşte-te în pace, prietene”, a reacţionat campionul francez pe Instagram, la scurt timp după anunţ, adăugând că „familia săriturii cu prăjina a pierdut o persoană extraordinară”, conform Agerpres.