Naționala de polo masculin a României a obținut calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a învins Georgia, scor 18-11.

Echipa nationala de polo a RomanieiFoto: Bozo Radic / imago sportfotodienst / Profimedia

România a învins Georgia și s-a calificat în sferturile CE de polo masculin

Tricolorii sunt de neoprit la Campionatul European și au obținut accesul în faza sferturilor.

România a învins-o fără mari emoții pe Georgia, la capătul unui duel controlat, încheiat cu scorul de 18-11 (5-1, 5-3, 3-2, 5-5).

În faza sferturilor, aceștia vor da peste Spania.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc, cu 9 puncte, şi au jucat în play-off.

Tot joi, în faza play-off, Grecia-Olanda 15-10, iar Grecia va evolua în sferturi cu Croaţia. În celelalte două dispute din sferturi se întâlnesc Italia – Muntenegru şi Ungaria – Serbia. Toate meciurile vor avea loc vineri.

Urmează semifinalele, în 14 ianuarie, şi finalele pentru medalii, în 16 ianuarie.

Campioana europeană din 2024 va obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

La ediţia CE din 2022, România s-a clasat pe locul 10.

Calificarea în sferturi la ediţia din acest an a CE le aduce tricolorilor şi biletul pentru Campionatul Mondial, din 2-18 februarie, de la Doha. Trei echipe de la CE2024 obţin calificarea la CM, iar din sferturile care se joacă vineri cinci reprezentative sunt calificate anterior – Spania şi Italia (Cupa Mondială 2023), Ungaria, Grecia, Serbia (CM 2023), anunță news.ro.