Echipa națională de handbal masculin a României s-a impus în cel de-al doilea meci de la turneul amical Yellow Cup, după ce a învins Argentina, scor 30-23.

Nationala Romaniei de handbal masculinFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

România a învins Argentina în al doilea meci la Yellow Cup

După ce în primul meci au fost învinși de Elveția, scor 37-31, tricolorii și-au luat revanșa și au trecut de Argentina în cel de-al doilea joc, cu scorul de 30-23.

România a avut un avantaj de 4 goluri la pauză, avantaj pe care l-a menținut până spre final.

Ultimul meci al României la Yellow Cup va avea loc pe data de 6 ianuarie, de la ora 15, când va înfrunta Bosnia și Herțegovina.

În pregătire pentru participarea la CE din Germania, România a mai jucat meciuri amicale, după cum urmează: 28-38 cu Muntenegru, 21-40 cu Franţa, 31-27 cu Grecia şi 31-25 cu Georgia, ultimele două la Trofeul Carpaţi, pe care l-a câștigat, anunță news.ro.

Naţionala va pleca în Germania, în 8 ianuarie, urmând a evolua în grupa B a Campionatului European, cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Turneul final al CE2024 va avea loc între 10-28 ianuarie, în şase oraşe din Germania, cu meciul de deschidere Germania – Elveţia, la Düsseldorf, şi finalele la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.