După portarul naționalei Braziliei, CSM București și-a asigurat și serviciile fostei câștigătoare a Campionatului Mondial din 2019, olandeza Inger Smits.

CSM BucurestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

>> CSM București, încă un transfer important - A adus o câștigătoare de Liga Campionilor

Inger Smits, al patrulea transfer important pentru CSM București

Apărătoare de bază în echipa reprezentativă a Olandei şi la campioana Germaniei, SG BBM Bietigheim, Inger Smits va fi în lotul campioanei României în următoarele două sezoane.

Campioană mondială în 2019 şi sfertfinalistă anul acesta, Smits (29 ani) a câştigat medaliată de bronz la Europeanul din 2018, când Olanda a învins România în finala mică, în primul rând datorită apărării.

A câştigat a EHF European League în 2022 cu Bietigheim, precum şi titlul în Germania în ultimele două sezoane. Smits e membra unei familii de handbalişti, cu tatăl şi cu doi fraţi îmbrăcând şi ei tricourile echipei reprezentative a Olandei şi mezinul Kay câştigător al ultimei ediţii a Ligii Campionilor la masculin.

„Abia aştept să joc în grozava atmosferă de la Bucureşti. Ne vedem sezonul următor!”, a declarat în momentul semnării contractului jucătoarea olandeză. Până atunci, pe 11 februarie, suporterii „tigroaicelor” o pot vedea la lucru în Capitală ca adversară a CSM-ului, în partida din EHF Champions League de pe 11 februarie.

CSMB le-a mai transferat pentru sezonul viitor pe extrema stânga daneză Emma Friis (Ikast), pe portarul Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) şi pe portarul brazilian Gabriela Goncalves Dias Moreschi (SG BBM Bietigheim), scrie Agerpres.

Totodată, în ultimele două luni, CSMB a anunţat prelungirea mai multor contracte: Cristina Neagu (un an), Crina Pintea (doi ani), norvegianca Emilie Hegh Arntzen (un sezon), portarul suedez Evelina Eriksson (doi ani), centrul Andreea Rotaru (doi ani), centrul sloven Elizabeth Omoregie (doi ani).