Francezul David Gerard este noul antrenor al echipei naționale de rugby a României. Acesta îl înlocuiește pe banca tehnică pe Eugen Apjok.

Naționala de rugby a RomânieiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

David Gerard, noul antrenor al „stejarilor” - Îl înlocuiește pe Eugen Apjok

Având în vedere faptul că vechiul staff tehnic nu a îndeplinit obiectivele, Federația Română de Rugby a decis să nu prelungească acordurile scadente la finalul acestui an.

Mai mult decât atât, vineri s-a oficializat numirea lui David Gerard, antrenor francez în vârstă de 46 de ani.

„Naţionala de rugby a României va avea de la începutul anului 2024 un nou antrenor principal, pe francezul David Gerard. În vârstă de 46 de ani, acesta a fost antrenorul pachetului de înaintare al echipei Portugaliei la Cupa Mondială de rugby din Franţa din această toamnă, colaborarea cu 'Os Lobos' începând încă din ediţia 2023 a Rugby Europe Championship.” - se arată în comunicatul oficial al Federației Române de rugby.

David Gerard a făcut și primele declarații în calitate de antrenor și a transmis care sunt obiectivele sale alături de „stejari”.

„Este o onoare să antrenez o echipă naţională. Este parte a evoluţiei şi dezvoltării mele, iar după o participare foarte bună cu Portugalia la Cupa Mondială aveam nevoie de ceva diferit. Iar acum, fiind numit antrenorul echipei României, aceasta este o mare provocare. Avem lucruri de demonstrat şi vom munci din greu pentru asta. În fiecare an trebuie să avem obiective diferite, dar principalul obiectiv este să calificăm echipa pentru Cupa Mondială din Australia.

Pentru acest lucru trebuie să câştigăm meciuri în următorii doi-trei ani. Avem mult de lucru, este un drum lung, dar cred în abilităţile antrenorilor şi jucătorilor pe care îi avem în a ne construi viitorul. Trebuie să readucem rugbyul românesc în locul în care s-a aflat şi să concurăm cu cele mai bune echipe din Europa şi din lume.” - a declarat acesta, potrivit Agerpres.