Campionatele Europene de înot în bazin scurt vor debuta marți la Otopeni, iar David Popovici a vorbit despre importanța competiției și presiunea pe care o simte înaintea concursului.

David PopoviciFoto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

David Popovici consideră CE de înot un pas mare înaintea Jocurilor Olimpice

Dublu campion european la 100 și 200 m liber, David Popovici a prefațat Campionatele Europene de înot de la Otopeni, care se vor desfășura între 5 și 10 decembrie în bazin scurt (25 m).

„E un concurs foarte important pentru mine, îmi place mai mult să înot într-un bazin lung, însă e un pas foarte important. E un pas mare în pregătirea pentru Jocurile Olimpice, pentru că e o ocazie să ne perfecţionăm întoarcerile, starturile, pentru că totul se întâmplă atât de repede. Totul este mai mai captivant, aşa că mă bucur că suntem aici.

În primul rând vreau să le urez succes colegilor mei şi succes tuturor participanţilor, pentru că suntem aici să ne simţim bine şi cred că nu ar trebui să ne luăm prea în serios.

Absolut, e o presiune, însă singurul lucru pe care îl am de făcut este să o ignor şi să am grijă ce fel de presiune pun acum pe mine, pentru că eu consider că nu trebuie să uit de ce m-am apucat de acest sport, de ce îl continui. Pentru că îmi place, pentru că-l iubesc, pentru că îmi doresc foarte tare să-i inspir şi pe ceilalţi şi dacă mă iau prea în serios, dacă pun prea multă presiune pe mine, dacă ascult părerile tuturor, cred că o să-mi pierd din acea pasiune şi nu-mi doresc asta, cred că nimeni nu-şi doreşte asta.

Abia aştept să văd fani tineri în tribune, să văd cât mai mulţi români în tribune şi sunt sigur că vor fi. Am auzit că pentru unele zile s-au vândut toate biletele, ceea ce este grozav. Încerc să nu fiu stresat, ca şi ceilalţi sportivi, dar stresul face parte din asta, cred că mai bine ar fi să ni-l asumăm, să lucrăm cu el, să nu-l ignorăm.

Da, va fi stresant, vor fi multe aşteptări, multă presiune, mulţi fani, mult zgomot, dar cred că noi avem responsabilitatea, în special că suntem aici acasă la noi, să facem un spectacol cât de bun posibil şi să avem grijă de spectatori, aşa că le urăm noroc tuturor şi, aşa cum spunea antrenorul meu, să ne simţim bine” - a declarat David Popovici, conform Agerpres.

Programul lui David Popovici la CE Înot în bazin scurt de la Otopeni

8 decembrie: serii și semifinale 200 m liber

9 decembrie: serii și semifinale 100 m liber / finala 200 m liber

10 decembrie: finala 100 m liber.

România va găzdui ediţia cu numărul 22 a Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori, în perioada 5-10 decembrie 2023 în incinta Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni.

Lotul României pentru CE Înot în bazin scurt de la Otopeni

FEMININ: Diana Stiger, Ioana Știrbu, Aissia Prisecariu, Brigitta Vass, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu

MASCULIN: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Patrick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, , Andrei Ungur, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, Andrei Proca, Nandor Nagy, Alexandru Stoica