Camilla Herrem a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului dintre Norvegia și Groenlanda, dar scandinava a părăsit cantonamentul echipei după victoria de miercuri seara, scor 43-11, în Grupa C a Campionatului Mondial de handbal feminin.

Camilla Herrem (Norvegia)Foto: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

>> Aici poți citi o amplă prezentare a Campionatului Mondial de handbal feminin din 2023

Camilla Herrem a părăsit cantonamentul Norvegiei pentru că i-a murit câinele

Thorir Hergeirsson, selecționerul Norvegiei, a anunțat miercuri că Herrem (37 de ani) a plecat acasă pentru a fi aproape de familie, după ce soțul ei l-a găsit mort pe Lykke, câinele familiei.

„Toată lumea este sănătoasă. Camilla era responsabilă de conferința de presă de astăzi, dar s-a dus acasă la băieții ei, pentru că aceștia l-au pierdut aseară pe Lykke, câinele care era un membru drag al familiei. Ea a dorit să fie acolo când se trezesc băieții” - Thorir Hergeirsson, potrivit TV2 Sport.

Soțul Camillei a oferit detalii despre ce s-a întâmplat: „A fost un șoc. A adormit normal timpul nopții. Nu a fost nicio boală. Avea o ușoară șchiopătare la un picior, dar nu era de așteptat. Mă bucur că ea este aici și nu în altă țară. Camilla era foarte atașată de acel câine de mulți ani. Este greu pentru ea. Dar va trece peste asta și va fi la înălțime pentru tot restul Campionatului Mondial”.

Potrivit presei norvegiene, Camilla Herrem se va întoarce în cantonamentul naționalei și va fi disponibilă pentru meciul cu Austria (vineri, ora 21:30).

Fostă jucătoare la Minaur Baia Mare (2014/15), Camilla are în palmares trei titluri mondiale, cinci europene și unul olimpic.

>> Cristina Neagu, descumpănită înaintea CM 2023: „Chiar și acum mă doare. Nu mă simt prea bine”

CM Handbal Feminin - Clasament Grupa C

1. Norvegia (43-11 golaveraj) 2 puncte

2. Austria (30-29) 2

3. Coreea de Sud (29-30) 0

4. Groenlanda (11-43) 0.

>> CM handbal feminin: Victorie categorică la debut pentru campioana en-titre – Rezultatele zilei

Pe scurt, despre CM 2023 de handbal feminin

  • Are loc în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie.
  • Țările gazdă sunt: Danemarca, Norvegia și Suedia.
  • Va fi prima ediție din istorie care este organizată de trei țări.
  • CM se desfășoară în 6 orașe: Herning, Frederikshavn (Danemarca), Stavanger, Trondheim (Norvegia), Helsingborg și Goteborg (Suedia).
  • La CM participă 32 de naționale din 5 confederații.

>> CM Handbal (f): Selecționerul României a anunțat când ar putea reveni Cristina Neagu pe teren