România are în acest sezon trei reprezentante în grupele EHF European League, a doua competiție din handbalul feminin european, iar joi a avut loc tragerea la sorți în care acestea și-au aflat adversarele.

Minge de handbalFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / AFP / Profimedia

Gloria Bistrița, CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila, în grupele European League la handbal feminin

Federația Europeană de Handbal a stabilit joi componența grupelor European League, iar România este țara cu cele mai multe reprezentante.

Calificată în grupe după ce a elimiat surprinzător Borussia Dortmund, Dunărea Brăila a fost repartizată în grupa B, alături de Thuringer HC (Germania), Lokomotiva Zagreb (Croația) și Chambray Touraine (Franța).

Gloria Bistrița se va duela în grupa C cu franțuzoaicele de la Neptunes Nantes, polonezele de la MKS Funfloor Lubin și nemțoaicele de la HSG Bensheim/Auerbach.

În grupa D a fost repartizată CSM Târgu Jiu, alături de Motherson Mosonmagyarovari KC (Ungaria), Costa del Sol Malaga (Spania) și Sola HK (Norvegia).

Fosta Cupă EHF, redenumită în urmă cu trei ani European League este organizată de Federația Europeană de Handbal și va programa faza grupelor în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024.

Competiția a ajuns la cea de-a 43-a ediție, iar campioana en-titre este Ikast Handbold, care în acest sezon evoluează în Champions League.