O pictură murală de 300 de metri pătrați, realizată pe un bloc din București, îl are ca personaj principal pe David Popovici, iar înotătorul este cel care a ales mesajul care să fie scris de artiști.

David PopoviciFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

Mural cu David Popovici pe un bloc din București: „Scrie-ți povestea prin sport”

Pictura poate fi admirată pe Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 35 și a fost realizată de Shatran și Biex (Sweet Damage Crew) pentru Outline StreetArt Festival, ediția a treia.

„Scrie-ți povestea prin sport!”, este mesajul pe care David Popovici l-a transmis tinerilor prin intermediul artiștilor.

„Iubesc România pentru că este o țară a creativității, o țară a oamenilor liberi care vor să o facă și mai bună. România crește prin excelență, prin sport, prin artă, inclusiv artă urbană” - David Popovici pe Facebook.

„Locatarii au fost de acord cu ideea noastră, astfel că această imagine cu un mare sportiv pe o arteră extrem de circulată a apărut destul de repede.

Este un mural pictat la care s-au folosit zeci de litri de vopsea lavabilă și în jur de 200 de spray-uri, am avut ceva probleme că a plouat, motiv pentru care s-a ajuns să se muncească aproximativ 10 zile.

Noi pictăm așa ceva de mai bine de 5 ani, am ajuns deja la peste 20.000 metri pătrați în acest interval. Vrem să iasă totul bine, folosim materiale de calitate, sperând să schimbăm fața Capitalei” - Liviu Zorilă (Asociația EDIT), potrivit ProSport.

David Popovici a cucerit cinci medalii la Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni:

  • aur la 100 metri liber
  • aur la 200 metri liber
  • aur la ștafetă combinată 4x50 metri mixt
  • aur la 50 metri liber
  • bronz la 100 metri mixt.