Ronnie O'Sullivan și-a respectat statutul de mare favorit și a trecut de Ali Carter, scor 6-4, rezultat în urma căruia s-a calificat în semifinalele International Championship de la Tianjin.

Ronnie O'SullivanFoto: George Wood / PA Images / Profimedia

Cel supranumit „The Rocket” a cedat primul frame al partidei, dar apoi s-a aflat la conducere și a reușit chiar să se distanteze (aparent decisiv) până la 4-2.

Carter (locul 11 mondial) a reușit însă să revină (și pe fondul unei scăderi de nivel din jocul lui Ronnie) și să aducă ceva dramatism în disputa din sferturi: a egalat la 4.

O'Sullivan a fost însă jucătorul mai inspirat pe finalul de joc, iar victoria s-a conturat după ce liderul mondial a câștigat ultimele două frameuri ale duelului (6-4).

* S-a jucat după sistemul cel mai bun din 11 frameuri.

Pentru un loc în marea finală, Ronnie O'Sullivan se va lupta cu Anda Zhang.

International Championship, rezultate sferturi

Jordan Brown - Stephen Maguire 6-5

Tom Ford - Barry Hawkins 6-4

Ronnie O'Sullivan - Ali Carter 6-4

Anda Zhang - Ding Junhui 6-3

Program semifinale International Championship

Tom Ford (locul 20 mondial) - Jordan Brown (43)

Ronnie O'Sullivan (1) - Anda Zhang (37)

Meciurile vor avea loc vineri (Ford vs Brown) și sâmbătă (O'Sullivan vs Zhang), iar competiția poate fi urmărită în direct pe Eurosport. Se va juca după sistemul cel mai bun din 17 frameuri.

International Championship are loc în perioada 5-12 noiembrie, la „Tianjin People's Stadium” și are premii totale în valoare de £825.000. Cel mai mare break a fost reușit de Ryan Day (147). Campionul ultimei ediții (cea din 2019) este Judd Trump.

Prezența în sferturi este recompensată cu £21.500, în semifinale cu £32.000, finalistul primește £75.000, iar marele campion £175.000.

>> Seria fantastică a lui Judd Trump, stopată - Ronnie O'Sullivan rămâne lider mondial în snooker

>> Ronnie O'Sullivan, declarația zilei - Speră să fie mort când cineva îi va depăși recordurile