România vrea să organizeze Campionatul European de handbal feminin din 2026, iar Guvernul a anunțat vineri suma pe care este pregătit să o aloce.

Minge de handbalFoto: Anke Waelischmiller/Sven Simon / AFP / Profimedia

Guvernul României alocă 25 de milioane de lei pentru ca România să găzduiască Euro 2026

Țara noastră vrea să fie gazda Euro 2026, iar turneul final european să aibă loc în București, Pitești, Cluj-Napoca și Bistrița. Există varianta ca Euro să fie organizat în colaborare cu Slovacia.

Fazele finale ale competiției ar urma să se desfășoare în Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca.

„MEMORANDUM cu tema: Aprobarea organizării şi sprijin financiar pentru Campionatul European de Handbal (handbal feminin) - EURO 2026

Guvernul sprijină organizarea Campionatului European de Handbal – EURO 2026 – handbal feminin și are în vedere acordarea unui sprijin financiar în valoare de până la 25 milioane lei pentru asigurarea condițiilor necesare organizării acestui eveniment sportiv la standarde internaționale.

Organizarea acestei competiții de amploare, la care ar urma să participe 23 de națiuni, contribuie la promovarea sportului și performanțelor realizate de România în rândul țărilor dezvoltate din punct de vedere handbalistic și reprezintă o confirmare a capacității organizatorice a Agenției Naționale pentru Sport și a Federației Române de Handbal.

Ultimul campionatul european de handbal a fost găzduit de România în urmă cu 26 de ani (n.r. în 2000), la București și Râmnicul Vâlcea, cu participarea a 12 echipe”, informează Guvernul României.