Mario Iorgulescu (28 de ani) a fost condamnat definitiv la 13 ani și opt luni de închisoare din cauza accidentului mortal pe care l-a provocat când conducea sub influența drogurilor. Fiul lui Gino Iorgulescu, fost fotbalist și conducător de club și actual președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, nu se află în România, ci în Italia.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Apărarea lui Mario Iorgulescu invocă presupuse probleme psihice pe care le-ar avea clientul său și susține că inclusiv trei instanțe din Italia au stabilit că fiul președintelui LPF nu ar trebui încarcerat.

„Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie.

S-au pronunțat 3 instanțe de pe teritoriul Italiei, care spun că nu poate fi încarcerat, fiind bolnav, adică sunt 3 hotărâri în acest sens. Nu e un lucru inventat de avocați, de familie”, declarat Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu.

Citește mai departe pe Digisport.ro