Marc Marquez se desparte după 11 ani de Honda, sextuplul campion mondial urmând să concureze pentru echipa Gresini Racing (un satelit al echipei Ducati) în sezonul 2024 de MotoGP, transmite AFP.

Marc MarquezFoto: GIGI SOLDANO / AFP / Profimedia

Marc Marquez trece de la Honda la Gresini Racing

Honda şi Marquez au ajuns la un acord amiabil pentru rezilierea actualului contract de patru ani, care expira în anul 2024. Spaniolul a cucerit titlurile mondiale cu Honda, dar Ducati este forţa dominantă din ultimele două sezoane.

„Abia aştept noua provocare. Nu a fost o decizie uşoară, pentru că este o mare schimbare în toate sensurile. Dar uneori în viaţă este important să ieşi din zona de confort şi să-ţi regăseşti ritmul pentru a putea progresa” - Marc Marquez.

În acest sezon, Marquez (30 ani) a fost afectat de o accidentare şi a avut un material necompetitiv, iar cea mai bună clasare a fost locul 3 în Japonia, la un Grand Prix scurtat din cauza ploii.

Honda nu a reuşit să egaleze ritmul motocicletelor Ducati, ceea ce l-a determinat pe Marquez să piloteze la limită şi să cadă de mai multe ori.

„În ceea ce priveşte schimbarea motocicletei, ştiu că va trebui să-mi adaptez stilul de condus la câteva lucruri şi nu va fi uşor. Dar sunt şi sigur că toată echipa Gresini mă va ajuta foarte mult” - Marc Marquez.

„Faptul că Marc Marquez a ales să concureze pentru noi în sezonul următor este absolut fantastic şi sunt extrem de fericit că pot oficializa acest lucru” - Nadia Padovani Gresini, șefa echipei Gresini.