Barry Hearn, fostul președinte al World Snooker Tour (WST), i-a criticat dur pe cei cinci jucători de top care au refuzat să joace la Openul Irlandei de Nord pentru a participa la un turneu demonstrativ.

Luca BrecelFoto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

>> Scandal mare în snooker - Jucători de top preferă să joace la un demonstrativ în plin sezon, iar WST vrea să îi amendeze și chiar suspende

Barry Hearn, dezamăgit de jucătorii care „își vând sufletul pentru câteva lire în plus”

Hearn, care este acum președinte de onoare al WST, consideră că Mark Selby, John Higgins, Luca Brecel, Ali Carter și Thepchaiya Un-Nooh ar trebui să fie pedepsiți și spune că este „dezamăgit de cât de egoiști și de cât de înguști la minte au fost” aceștia.

„Jucătorii au perspectiva lor și aproape că pare că sunt hărțuiți. Fiecare jucător are posibilitatea de a alege dacă să joace sau nu într-un turneu, nu există nicio agresiune.

Dar acești jucători sunt sub contract. Nu ești obligat să joci la Openul Irlandei de Nord. Dar nu ai voie să joci în alt turneu.

Acest lucru este 100% executoriu din punct de vedere legal. Așa că toți acești jucători care merg la Macao doar își vând sufletul și pe ei înșiși pentru câteva lire în plus. Sunt dezamăgit de cât de egoiști și de cât de înguști la minte au fost.

Mă aștept că acești cinci jucători să fie supuși unor măsuri disciplinare de către WST. Și apoi vom vedea dacă sunt amendați, suspendați sau dați afară din circuitul profesionist” - Barry Hearn, fost președinte WST, citat de Daily Mail.

Jucătorii de top refuză să joace la Openul Irlandei de Nord pentru că demonstrativul de la Macau oferă mai mulți bani

Mark Selby (de patru ori campion al lumii), John Higgins (tot de patru ori campion mondial), Luca Brecel (campionul mondial en-titre), Ali Carter și thailandezul Thepchaiya Un-Nooh refuză să joace la Openul Irlandei de Nord.

WST (World Snooker Tour) a anunțat că nu va accepta așa ceva, iar refuzul se va lăsa cu amenzi importante și chiar suspendări dacă este nevoie.

Oficialii care conduc acest sport spun că ar fi o „încălcare a contractului de jucător” prezența la demonstrativul de la Macau în locul participării la Openul Irlandei de Nord (va avea loc în perioada 22-29 octombrie, la Waterfront Hall).

Motivul pentru care cei menționați mai sus vor să participe la demonstrativul de la Macau este unul simplu: li se oferă sume de bani superioare.

Chestionat pe marginea subiectului, Ronnie O'Sullivan i-a criticat pe cei de la WST spunând că totul este o mizerie și că încearcă să-i sperie pe jucători cu amenințări ca să nu mai joace la Macau.