​Mark Williams a câștigat pentru a treia oară Openul Marii Britanii la snooker, după ce l-a învins în finală pe Mark Selby, scor 10-7, la Cheltenham.

Mark WilliamsFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mark Williams a câștigat Openul Britanic

Partida a fost una foarte spectaculoasă. Williams a condus cu 5-1, dar Selby a reușit să se apropie la un singur frame (5-4 și 6-5).

La scorul de 8-5, Williams a cerut o pauză de toaletă după o lovitură de siguranță a adversarului, iar Selby a reușit apoi reducă din nou diferența (8-7).

Selby a fost aproape de egalare (a condus cu 56-0), dar Williams a pus capăt seriei negative, a reușit să introducă prima bilă după o așteptare de 39 de minute și a câștigat frameul cu un break de 69 de puncte.

Williams a avut nevoie de un snooker în următorul frame, dar l-a obținut și s-a impus la bila neagră.

De știut:

  • Mark Williams a mai câștigat Openul Marii Britanii în 1997 (după o finală cu Stephen Hendry) și în 2021 (vs Gary Wilson).
  • Williams (48 de ani și 194 de zile) a devenit al doilea cel mai în vârstă câștigător al unui turneu de clasament, după Ray Reardon (a câștigat Turneul Jucătorilor Profesioniști în 1982).
  • Acesta a fost al 25-lea turneu de clasament câștigat de Mark Williams. Doar Ronnie O'Sullivan (39), Stephen Hendry (36), John Higgins (31) și Steve Davis (28) au câștigat mai multe.

Sursă video: Eurosport

Momentul în care Mark Williams nu mai rezistă și merge la toaletă în timpul frameului

Mark Williams l-a învins pe Mark Selby în finala Openului Britanic