După Indonezia, Mexic și India, Polonia își va depune candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2036. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele polonez Andrzej Duda.

Jocurile OlimpiceFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Polonia candidează pentru organizarea JO 2036

Polonia, care a găzduit în această vară Jocurile Europene la Cracovia şi Malopolska, nu a organizat niciodată o ediţie a Jocurilor Olimpice, nici de vară, nici de iarnă.

„Aş dori să anunţ, după consultări cu Comitetul Olimpic Polonez, cu ministrul Sportului şi cu guvernul, că ambiţia şi intenţia noastră este de a începe eforturile pentru a organiza Jocurile Olimpice de vară în 2036”, a declarat Andrzej Duda într-o conferinţă de presă la Zakopane, în sudul Poloniei, conform News.ro.

Comitetul Internaţional Olimpic a atribuit organizarea JO din 2032 oraşului Brisbane, în timp ce există deja mai mulţi potenţiali candidaţi interesaţi pentru ediţia din 2036.

Mexic şi Indonezia şi-au exprimat oficial interesul, în timp ce o candidatură din partea Indiei pare aproape inevitabilă. Turcia, Ungaria şi oraşe din regiunea Golfului s-ar putea alătura, de asemenea.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, în timp ce Los Angeles va găzdui JO din 2028.