Simone Biles, superstarul gimnasticii mondiale, a revenit în competiţie după o pauză de doi ani, iar marele obiectiv al următoarei perioade este participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Simone BilesFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Simone Biles vrea să câștige medalii la JO 2024 de la Paris

În interviul pentru NBC, Biles a confirmat pentru prima dată că marele obiectiv este reprezentat de Jocurile Olimpice de la Paris.

„Este drumul pe care mi l-aş dori să-l urmez (n.r. participarea la JO 2024). Dar trebuie să-mi iau măsuri pentru a avea mai multă grijă de corpul meu, să-l ascult mai bine.

Să mă asigur că îmi rezerv timp pentru lucrurile importante din viaţa mea, mai degrabă decât să fac cum făceam înainte, să forţez mereu.

Acum urmez o terapie, pentru a mă asigura că totul funcţionează cum trebuie pentru a da ce este mai bun în gimnastică şi pentru a fi şi o bună soţie, o fată bună, o bună prietenă şi toate lucrurile bune” - Simone Biles.

În vârstă de 26 de ani, Biles este cvadruplă campioană olimpică şi de 19 ori medaliată cu aur la Campionatele Mondiale.

Americanca a stat departe de gimnastică în ultimii doi ani, după retragerea sa din mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, invocând dorinţa de a-şi proteja sănătatea mintală, transmite Agerpres.

În luna aprilie a acestui an, Simone s-a căsătorit cu un jucător de fotbal american. Gimnasta va debuta pe 30 septembrie la Campionatele Mondiale de la Anvers.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024.