Sârbul Borisa Simanic a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unui rinichi după ce a fost lovit cu cotul în meciul cu Sudanul de Sud de la Cupa Mondială de baschet, scor 115-83, a anunțat Federația Sârbă de Baschet.

Borisa Simanic si Nuni OmotFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Borisa Simanic a pierdut un rinichi după ce a fost lovit cu cotul de Nuni Omot

Când mai erau doar două minute de joc, Simanic a fost lovit cu cotul de Nuni Omot, dar oficialii partidei nu au considerat că jucătorul din Sudanul de Sud a faultat.

„După ce Simanic a fost operat pentru prima dată în noaptea dintre 30 și 31 august, medicii au monitorizat recuperarea postoperatorie și au decis că, din cauza unor complicații, era necesară o nouă operație (pe 3 septembrie)”, se arată în comunicatul Federației din Serbia.

În vârstă de 25 de ani, Simanic (jucător al echipei Casademont Zaragoza din Spania) este internat într-un spital din Manila.

Omot și-a cerut scuze într-o declarație publicată de Federația din Sudanul de Sud.

„În calitate de sportiv, înțeleg direct gravitatea situației sale și îmi pare profund rău că s-a întâmplat acest lucru. Niciun jucător nu ar trebui să treacă prin așa ceva. Nu am vrut să joc murdar, sper să te recuperezi repede, mă rog pentru tine. Chiar nu sunt un jucător care face gesturi murdare. Îmi cer scuze din adâncul sufletului” - Nuni Omot.

A 19-a ediție a Cupei Mondiale de baschet masculin este găzduită în comun de Filipine, Japonia și Indonezia.