Cătălin Chirilă a participat recent la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (Germania), acolo unde a câștigat două medalii, una de aur și una de argint, și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris (2024).

Catalin ChirilaFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cătălin Chirilă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris (2024)

Cătălin Chirilă a revenit luni în țară după participarea la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg.

Sportivul legitimat la CSA Steaua București a câștigat medalia de aur în finala probei de 500 de metri canoe simplu și a obținut și medalia de argint la proba de canoe simplu pe 1000 metri.

Mai mult decât atât, Cătălin Chirilă a reușit să se califice și la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

La întoarcerea în țară, Cătălin a analizat parcursul său de la Duisburg și s-a declarat per total mulțumit de rezultatele obținute.

„M-am învăţat deja să mă întorc de la competiţii cu câte două medalii, pentru că particip de regulă în câte două probe, şi cred că e deja o tradiţie pentru mine să particip în probă şi să nu mă întorc fără medalii.

Sincer să fiu, mi-am dorit din tot sufletul să îmi păstrez acel titlu mondial, doar că despre asta este sportul. În cazul sportului nostru este foarte influenţat de vreme, de condiţiile meteo. Dar nu voi încerca nicicum să caut vreo scuză pentru tot ce s-a întâmplat acolo. E un loc câştigat, nicidecum nu am pierdut locul 1.” - a declarat acesta pentru as.ro.